vRAGEN OF consult    VRIJWILLIGER WORDEN     DEELNEMERS   BLOGS    CONTACT
     
HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS     mEEDOEN      DE DROOM      AGENDA       
  
  
     
Artikelen en blogs over verschillende onderwerpen


Steeds meer mensen leven bewuster, maar hoe blijf je bij jezelf in een dolhof van informatie over gezondheid? 4 tips voor een zelfstandig denkend mens te worden en zijn.
Holistisch familiehuis 10-10-2019

We gaan steeds meer alles wat we horen en weten in twijfel brengen en we leren steeds meer zelfstandiger te denken. Dit proces is een grote verandering wat op dit plaatsvindt en wat er voor zorgt dat mensen steeds zelfstandiger worden.


Meer lezen>


In de klas van Juf Ankie: de stem van de toekomst; kinderen aan het woord
Ankie Boeve 10-10-2019

‘Juf! Je mag niet weggaan!” Samira stort zich huilend in mijn armen. Het ontroert me dat haar verdriet zo voelbaar is, zo echt.

Andere kinderen vallen haar bij. ‘Je bent de liefste juf! Het schooljaar is nog lang niet voorbij! Waarom moet je weggaan?” Als een heilige hef ik mijn armen omhoog en de groep is direct stil. Samira wrijft haar tranen weg en gaat op haar plaats zitten.

Meer lezen>


In de klas bij juf Ankie: Luisteren naar je buik
Ankie Boeve 10-10-2019

Nu ik langer werk als juf in het reguliere onderwijs valt me steeds meer op hoe kinderen murw worden in de klas. Kinderen verliezen daardoor het vermogen om naar hun eigen innerlijke kind te luisteren, omdat er veel informatie van buitenaf op hun afkomt.

Meer lezen>Spiritualiteit: Is jouw kindje goed geaard? Via de chakra's leer je meer over jouw kind
Holistisch familiehuis 10-9-2019

Als je naar een healer gaat spreekt men over chakra’s. Dit zijn energie punten in het lichaam die jou iets vertellen over jezelf. Stroomt een energie punt goed of niet? Stroomt het niet goed dan kan je wel eens lichamelijke klachten hebben.


Meer lezen>De invloed van voorouders op de opvoeding

Holistisch familiehuis 27-7-2019
Onze ouders waren anders dan wij. We verschillen enorm van elkaar. Maar hoe kan het dan dat bepaalde patronen van ouders op kind herhaald worden? En hoe leer je dat weer af?

Meer lezen>Hoog sensitieve kinderen, wat zijn hun behoefte?
Holistisch familiehuis 27-7-2019

Je hebt vast wel eens gehoord van hoog sensitieve kinderen. Kinderen met een hoge mate van gevoeligheid die heel veel prikkels opnemen uit hun omgeving. Waar wie zijn deze kinderen eigenlijk en waar komt deze gevoeligheid vandaan?

Meer lezen>
Holistisch opvoeden
Holistisch familiehuis 15-5-2019

Een holistisch leven is voor mij al heel normaal. Ik onderzoek mijzelf regelmatig. Ik kijk niet alleen naar een pijnklacht, ik kijk ook naar de emotie er achter. Ik ga ook niet akkoord met een ‘minder dagje’ ik onderzoek altijd of ik niet ergens over een emotie heen gestapt ben.

Meer lezen>
En ze leefde nog lang en gelukkig
Holistisch familiehuis 15-5-2019

Vele van ons zijn nog opgevoed met de gedachte dat je als man en vrouw trouwt en samen kinderen krijgt. Inmiddels weten we wel dat dit achterhaald is. Een relatie of een huwelijk is niet meer zoals het is geweest en persoonlijk vind ik dat wel bevrijdend.

Meer lezen>
Zen mama, 4 tips om ontspanning te blijven voelen
Holistisch familiehuis 15-5-2019

We kennen het woord zen allemaal wel. Een diepe ervaring van rust. Het geeft energie en inzichten stromen uiteindelijk tot jou. Het zou het leven makkelijker maken en wat zou het heerlijk zijn als we altijd vanuit een zen gevoel kunnen opvoeden? Maar het lijkt soms alsof ik daar steeds meer mijn best voor moet doen.

Meer lezen>

Holistische gezondheid
Holistische familiehuis 11-10-2019

Holistische gezondheid is wat anders dan alternatieve geneeswijze. Bij holistisch gezondheid ga je er van uit dat het lichaam pas in balans is als lichaam, geest en ziel in balans is. Bij veel vormen van alternatieve en reguliere geneeswijze wordt een methode toegepast. Deze is niet altijd holistisch.

Meer lezen>


Wat wij van baby's kunnen leren. Over de superpowers van een baby en empathie
Holistisch familiehuis 10-10-2019

Zo’n lieve kleine baby, hoe kun je er niet van houden? Ze zijn zo schattig, puur en lief. Zij weten dat ze liefde zijn. Wij willen zo graag deze baby de liefde terug geven die we mogen ontvangen.
 

Meer lezen>


Natuurlijk leren
Nora de Vos 3-10-2019

Een kind leert door te spelen. Tijdens het spelen is een kind druk bezig om zich dingen eigen te maken, te leren. Daarom is spelen voor kinderen heel belangrijk.

Meer lezen>In de klas bij Juf Ankie: Bas zijn oom gaat dood, maar wordt opgevrolijkt door een spontane opmerking van zijn klasgenootje
Ankie Boeve 12-9-2019

Iedereen krijgt wel eens met overlijden te maken. We willen kinderen hier bij betrekken zodat ze kunnen leren over leven en dood. Maar de beleving van dood gaan bij kinderen is anders dan bij volwassenen.


LEES MEER>>


Wil jouw innerlijke kind geheeld worden?
Holistisch familiehuis 27-7-2019

We kunnen niet veranderen wat er in ons verleden gebeurt is, maar we kunnen er wel anders mee om gaan. Een belangrijk onderdeel van het mens zijn is onze jeugd. Tijdens onze jeugd krijgen we de basis mee voor de volwassenen die we nu zijn.

Meer lezen>In de klas bij juf Ankie: Rutger vindt Dinsdag een rotdag omdat hij zoveel 'moet'.
Ankie Boeve 4-7-2019

Kinderen moeten soms heel veel. Dat betekent veel informatie die ze ook weer moeten verwerken. Dit noemen we ook wel prikkels. Het ene kind is hier gevoeliger voor dan de ander. En het ene kind pakt meer op dan de ander.


Meer lezen>Loslaten vanuit hart, buik en hoofd
Holistisch familiehuis 15-5-2019

Ik werk al jaren met ouders maar ik heb hun nog nooit verteld dat ze hun kinderen moesten loslaten. Dit woord roept verwachtingen op, maar ook schuldgevoelens, boosheid of druk. Want was is loslaten nu eigenlijk? 

Meer lezen>

Opvoeden op eigen wijze
Holistisch familiehuis 15-5-2019


Opvoeden is een uniek proces. Geen enkele ouder is hetzelfde. En als je samen met je partner bent dan zul je misschien daarin ook elkaars verschillen tegen komen. Opvoeden is iets wat iedere ouder anders doet. Alleen in jouw unieke manier ligt de kracht en wijsheid die je zoekt om jouw taak als ouder zo goed mogelijk te doen.

Meer lezen>
Hoeveel gezinskracht hebben jullie?
Holistisch familiehuis 15-5-2019

Wat is gezinskracht? Voor mij betekent gezinskracht hoeveel kracht je als gezin hebt om te kunnen vallen en opstaan als gezin. Ik kijk naar het gezin als iets wat altijd in beweging is. Elke dag komen er veel prikkels binnen die effect hebben op het gezin. Het kan zijn dat 1 gezinslid deze prikkels meeneemt maar het hele gezin kan dit doen.

Meer lezen>

Professionals, ervaringsdeskundige en ouders aan het woordInterview met Esther Foppen:"We weten het intuïtief als ouder wel, maar door onzekerheid zoeken we vaak nog bevestiging van buitenaf."


Ik help moeders die wat oudere kinderen hebben. Die begeleid ik naar meer rust en ruimte voor zichzelf. Ze hebben een tijd het gezin draaiende gehouden en de kinderen hebben hun moeder inmiddels wat minder nodig. Dan komt de vraag: ‘Is dit nu alles? Wat wil ik zelf ook al weer en wat wil je gaan doen met de tijd die nu vrij komt?’

Meer lezen>


Interview met homeopathisch arts Wilma Stoof: “De zin van ziek zijn blijft mij boeien.”

Het holistische familiehuis: Het was in Frankrijk toen mijn man een hele heftige aanval van hooikoorts kreeg. De camping waar wij stonden was omgeven door hoog gras. Omdat wij weten dat hij hooikoorts heeft en dit meestal niet zo heftig is, gingen we er van uit dat het wel leefbaar zou zijn. Maar niets was minder waar. Het was tot nu toe de meest heftige ervaring ooit en daarom gingen we toch maar naar een huisarts in Frankrijk.

Meer lezen>Interview Esmee Van Twillert-van der Veen “Het gesprek met je kinderen of met je gezin over gezonde voeding is heel belangrijk, want dat is ook weer voor later.”

Na mijn zwangerschap moest ik herstellen en ik vond dat tegenvallen. Dat was niet zo maar even gebeurt. Ik heb toen hulp gezocht bij een acupuncturist in Harderwijk die mij hielp mijn hele gestel weer in balans te krijgen. Mijn darmen waren helemaal van slag af en ik moest opnieuw leren omgaan met voeding.


Meer lezen>


Interview met Shyanne Nagtegaal: “Mijn wens is bij te dragen aan een burnout vrije generatie en ook de generatie daarna.”

Als kind deed ik altijd braaf wat er van mij verwacht werd. Dat had ik geleerd. Ik wist niet dat ik daardoor niet gelukkig zou worden. Ik wist ook niet dat echt geluk afhankelijk is van de keuzes die ik voor mijzelf maak om gelukkig te zijn en hoe ik omga met de tegenslag waar je soms als mens doorheen moet. Het gevolg was een burnout op mijn 21ste.

Meer lezen>


Interview met Inez Revet over Bach bloesems: “Je hebt honger en je neemt een appel en je hebt angst dan neem je Mimulus.” (Dr. E. Bach)
Bach bloesems heb je vast wel eens in de natuurwinkel zien liggen. De meesten kennen de Rescue druppels en spray wel van de Bach bloesems. Het wordt vaak gebruikt bij kinderen die in een spannende en angstige periode zitten, zoals bij een examen. Er zijn nog meer bloesems (38), die je op elk moment kunt gebruiken.

Meer lezen>


Interview met Doula Jose Klopenmaker: "De kracht waarin een vrouw zit tijdens de bevalling een hele belangrijke rol speelt in de karakter die het kind zich later vormt."

Iedereen die een keer is bevallen weet hoe ingrijpend deze gebeurtenis is. We leven in een tijd waarin we veel bewuster met de bevalling om kunnen gaan. We mogen meer keuzes maken en emoties mogen er gewoon zijn. Vaak krijg je de uitspraak dat na de bevalling een roze wolk ontstaat maar tegenwoordig mogen grijze wolken er ook zijn.

Meer lezen>


Interview met holistische mama Mitzy Groenheiden: "Holistisch opvoeden is voor mij de enige manier omdat ik geloof dat iedereen alles in zich heeft."

Ik heb Mitzy leren kennen als een inspirerende wijze vrouw die de trauma’s die ze in haar leven heeft meegemaakt heeft weten om te buigen tot kracht en wijsheid. Wat haar inspireert is dat alles wat je nodig hebt voor een gelukkig leven in jezelf aanwezig is.

Meer lezen>


Interview Leonie van den Dolder "Ik wil moeders meegeven dat alles er mag zijn"

Moederschap is een natuurlijk proces wat je vanuit een oergevoel vanuit je binnenste voelt. Als moeder zijn we allemaal verschillend en uniek. Onze eigenheid helpt en ondersteund ons de moeder te zijn die we willen zijn, alleen dan kun je geluk ervaren.

Meer lezen>Interview met Conny Marree over 'ik leer anders'

Conny werkt graag met hoog gevoelige middelbare scholieren en heeft zich op verschillende vlakken gespecialiseerd om deze jongeren te kunnen helpen op school. Veel kinderen hebben moeite met het systeem en wie niet mee komt met het systeem valt al snel af.

Meer lezen>


                      


     
     
Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk