vRAGEN OF consult    VRIJWILLIGER WORDEN     DEELNEMERS   BLOGS   
CONTACT       
HET HOLISTISCHE FAMILIESHUIS     mEEDOEN      DE DROOM      AGENDA      
  Holistisch inzicht
Loop je al jaren met dezelfde klachten? Of heb je juist vage klachten waar de arts niets mee kan? Heb je relatieproblemen? Loopt de opvoeding niet zo lekker? Zit jouw kindje niet goed in zijn vel? Ging de bevalling niet zoals je gehoopt had? Voel je je niet gelukkig op je werk? Lukt het niet jouw dromen te verwezenlijken?

Wat jouw vraag of klacht ook is, je kunt overal holistisch naar kijken. Dat wil zeggen dat we samen gaan kijken naar de boodschap van jouw klacht. Wat heeft jouw klacht of vraag jouw te vertellen? En wat kan jij er aan doen om de klacht beter te begrijpen en jouw gezondheid of geluk weer zelf in handen te hebben?

Een holistisch inzicht brengt je weer in contact met jouw gevoel en jouw eigen kracht. Zodat je zelf begrijpt hoe jij in staat bent anders met een situatie om te gaan. Het geeft je net even meer handvatten en je voelt je meer gehoord. Een holistisch therapeut kan alleen maar met je meekijken en handvatten aanreiken. De oplossing ligt bij jouw.


Oriënterend consult of gesprek met een holistische benadering voor volwassenen

Je kunt tijdens het gesprek jouw verhaal vertellen en eventueel advies krijgen welke hulp het beste bij jouw past. Je krijgt dan een gesprek met een holistisch coach en healer, Diana Annegarn, die achter het belang staat van een goede samenwerking tussen regulier een alternatief. Via een holistische benadering zal deze coach dieper ingaan op klachten en dus kijken naar de emoties en spanningen achter de klacht. Het gesprek is vaak oriënterend om inzicht te krijgen in jouw situatie. Het kan zijn dat je na een consult wordt doorverwezen naar een collega. Zie deelnemers. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Oriënterend consult of gesprek voor kinderen
Bij kinderen wordt er voornamelijk naar het balans van het kind gekeken. Waar zijn er spanningen? Het consult is bedoeld voor mensen die wat dieper naar een klacht willen kijken. Dit kan een opvoedstuk zijn of lichamelijke klachten. Kinderen hoeven niet altijd zelf aanwezig te zijn. De meeste gesprekken vinden via de ouders plaats en krijgen ouders handvatten mee naar huis. Er wordt eerst haar de hulpvraag gekeken om te kijken welke behandeling mogelijk is. Het is mogelijk dat je na het consult wordt doorverwezen naar een collega. Zie deelnemers.

Praktische informatie
Een gesprek duurt een uur. De bijdrage voor dit gesprek is €100. Diana is aangesloten bij een beroepsvereniging en geschillencommissie. Het wordt niet vergoed door een ziektekostenverzekeraar. Het adres in Harderwijk wordt je gegeven na de aanmelding. Diana is tevens initiatiefneemster van het holistische familiehuis en heeft sinds 2001 een eigen praktijk. Een consult is geen vervanging voor de huisarts.

Overige consulten
Overige consulten bij een van de deelnemers kunt u aanvragen door op de foto van de deelnemer te klikken. U wordt op die pagina doorverwezen naar hun website. Klik hier

Minder groot budget?
Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om mensen met een kleiner budget te helpen. Het is mogelijk vragen te stellen tijdens bijeenkomsten en avonden die daarvoor geschikt zijn. Deze zullen in de agenda vermeld worden.


Als kind was ik heel gevoelig en empatisch. Ik voelde mensen haarfijn aan en gaf mensen ook tips over hun gezondheid.
Al heel jong wist ik bij andere mensen vast te stellen dat hun lichamelijke klachten vaak een geestelijke oorzaak hadden. Zo klein als ik was, wist ik ook uit te leggen wat dit was.
Elk half jaar van het jaar groeide ik op in Hulshorst waar mijn ouders een stacaravan hadden. Ik was de hele dag in het bos of in de weilanden te vinden tot 's avonds laat. Hier kon ik de rust vinden om alle prikkels die ik per dag opdeed te ontladen. Want dat had ik echt nodig.

Ik had altijd interesse in het alternatieve, maar werd als mantelzorger vanaf jonge leeftijd al met reguliere zorg geconfronteerd. Intuïtief wist ik dat wat zij deden niet voldoende was. Maar mijn moeder was trouw aan de medische wereld, dus ik leerde mijn eigen pad bewandelen en mijn eigen antwoorden te vinden. Na heel veel persoonlijke ontwikkeling, cursussen en opleidingen kon ik mijn eigen intuïtieve gave mensen aan te voelen, gebruiken om mensen te helpen. Zij leerde ik beide kanten te begrijpen en samen te brengen.

Door mijn leergierige aanleg heb ik mij op verschillende vlakken georiënteerd. In 2006 ben ik ouders gaan begeleiden via een bewust opvoeding waar de holistische benadering van opvoeding centaal stond. In 2009 ben ik een opleiding gestart om ouders en professionals deze visie over het kind mee te geven. Dit heb ik jaren gedaan en heb zowel ouders, kinderen als professionals begeleid. En door mijn eigen ervaring als mantelzorger veel met zorg te maken gehad.

Mijn hele leven heb ik altijd het gevoel gehad 'er tussen in te staan'. Tussen twee werelden of tussen twee uiterste. Het is maar net hoe  je het ziet. Ik zie ze graag als eenheid.

Via eigen persoonlijke interesse in een goede combinatie tussen regulier en alternatief hoop ik mensen die wat dieper naar hun klachten willen kijken, handvatten te kunnen geven om een gezond leven te leven wat bij hun en hun gezin past. Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik leer van ieder mens of dier op mijn pad. En daarom geloof ik dat alles in verbinding hoort te zijn.


 

     
     


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk