Familie     Het kind     Het holistische familiehuis     Vragen of consult     Nieuwsbrief     Gratis E-boek     Deelnemers/Vrienden     Vrijwillgers     Blogs     De droom     Agenda     Contact 
De familie is waar alles begint. Daar binnen in het gezin is bepalend hoe gezond iedereen in het gezin is, zowel geestelijk en lichamelijk. Onderzoeken tonen aan dat veel problemen in onze gezondheid ontstaan zijn door wat we in onze jeugd hebben meegemaakt. Dit kan door ongezonde stress komen maar ook onverwerkt verdriet. In families gebeurt van alles en het vormt de basis voor het kind en de basis die de volwassene als kind heeft meegekregen. Dat is wat het gezin vormt. Het holistische familiehuis wil families in de basis steunen op een laagdrempelige manier.

Opvoeding
Wij gaan ervan uit dat in iedere ouder een goede opvoeding aanwezig is en dit zich eventueel verder kan ontwikkelen om een nog betere versie van opvoeding te worden. Met een goede opvoeding bedoelen we een opvoeding die werkt voor iedereen in het gezin. Omdat ieder gezin met uitdagingen te maken heeft en dit zelf kan en wil oplossen, zal iedereen anders opvoeden. Als gezin groei je door alles wat je als gezin meemaakt, dat geeft kracht. Soms overzie je dit niet meer en ontneemt dit jullie kracht als gezin. Dan kun je wel wat inzichten gebruiken. Coachen binnen het netwerk kunnen jullie helpen bij jullie hulpvraag en deze hulpvraag van binnenuit helpen op te lossen. Zo wordt opvoeding nog meer iets van jezelf en groeit het zelfvertrouwen als ouder. Opvoeden is een uniek proces!

Relaties
Het standaard huwelijk waarbij er een man en een vrouw aanwezig zijn in één huis om de kinderen op te voeden tot de dood hun scheidt, is niet meer standaard. Tegenwoordig heb je allemaal verschillende soorten relaties en huwelijken en willen we meer ruimte onszelf hierin te ontdekken en onderzoeken. Het is makkelijker jezelf te onderzoeken als je vrijgezel bent, het wordt een heel ander verhaal als je kinderen hebt. Behoeften binnen een relatie en binnen het gezin kunnen veranderen. Een goede basis die je als ouders meegeeft vormt een goede basis voor het kind in de toekomst. Bewuster omgaan met elkaars ruimte en elkaars behoefte vormt een belangrijke basis voor elk gezin. Als ouders vertegenwoordig jij het fundament die je kinderen meegeeft. Het zal je helpen jouw eigen behoefte binnen het gezin te onderzoeken en soms kun je daar wat inzichten bij gebruiken. Groeien doe je samen!
 

Gezondheid
Er zijn verschillende theorieën hoe je naar gezondheid kunt kijken. Door deze verschillen met elkaar te verbinden kun je je als ouder oriënteren wat het beste bij jullie als gezin past. Je hebt als ouder vele keuze mogelijkheden en zo kun je zelf ervaren dat gezondheid een goede combinatie is, tussen wat jij zelf allemaal doet om gezond te blijven, wat je daar over wilt leren en begeleiding van professionals als het niet lukt. Daarbij richten wij ons op een bredere kijk op gezondheid en geloven wij dat er meerdere manieren zijn om naar gezondheid te kijken. Wij hebben ze binnen Harderwijk op een rijtje gezet.

Het kind
Opgroeien voelt voor het kind als iets heel natuurlijks omdat dit van binnenuit ontstaan. Het geeft kracht als dit proces voor het kind van binnenuit
voelbaar blijft. Als het kind van binnenuit stagneert willen we begrijpen waardoor dit is ontstaan. Zo leer je als ouder jouw kind steeds beter kennen. Het is moeilijk om toe te kijken als jouw kindje zijn kracht verliest en niet meer straalt. Als mens zoeken we daarom altijd naar oplossingen. Hulp die we van buitenaf aan het kind meegeven is niet altijd voldoende het proces van binnenuit te blijven stimuleren. Door handreikingen te geven van buitenaf, die het proces van binnenuit weer op gang zal brengen, blijft het kind in zijn kracht.

FAMILIELEDEN
Tussen familieleden onderling zijn allemaal patronen en emoties. Op een goede manier omgaan met elkaar helpt je te vormen tot wie je nu bent. Leren hoe je met elkaar omgaat vormt een basis waar je de rest van je leven iets aan hebt.
Maar dit is in praktijk soms heel moeilijk. Het haalt je soms uit balans en er blijft veel pijn in de familie aanwezig wat tot 7 generaties daarna nog gevoeld kan worden. Leren omgaan met familie is leren omgaan met jezelf en jouw verbindingen. De verbindingen met jouw innerlijke familie maar ook de verbinding met de mensen om je heen. Jij bent het centrum van jou bestaan in verbinding met de ander. Emoties en patronen zijn belangrijk om mee te leren omgaan.
            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk