Familie     Het kind     Het holistische familiehuis     Vragen of consult     Nieuwsbrief     Gratis E-boek     Deelnemers/Vrienden     Vrijwillgers     Blogs     De droom     Agenda     Contact 

Ieder kind komt op de aarde om zichzelf te zijn. Daarbij speelt de opvoeding een belangrijke rol en de omgeving van het kind. Dit is bij ieder kind een unieke ontwikkeling waarbij het langzaam een individu wordt met een eigen ik en authentiek karakter. Dit proces kan heel soepel gaan en soms kun je daar wat hulp bij gebruiken. Vanuit een holistische visie kijken wij naar het kind en zijn ontwikkeling en ondersteunen we ouders en kinderen in het proces op een integratieve manier. Wij zijn geen vervanging van het consultatiebureau of arts. We hopen ouders handvatten te geven waar kinderen hun hele leven iets aan hebben.

De basis
Bij het holistische familiehuis geven we veel aandacht aan de basis. Dit is waar alles begint. Hoe is de start van het kind gegaan? Hoe was de conceptie? Ging dit makkelijk? Is er medisch hulp geweest? Hoe ging de zwangerschap? Was er stress voor de moeder? Hoe ging de bevalling en kraamtijd? Werd er op een zachte manier aandacht gegeven aan moeder en kind? Voel je je gehoord? Alles wat er in deze periode plaatsvindt, is bepalend voor jullie verdere leven samen. Door hier bewuster mee om te gaan kun je een goede basis neerzetten of de basis herstellen.

Zachte landing
Zodra een baby geboren wordt staat het heel open. Het staat open voor zijn omgeving en de veilige geborgen baarmoeder van de moeder, die tevens diende als beschermende muur, valt ineens weg. Als we hier op een bewuste manier mee omgaan, kunnen we kinderen helpen te leren op een zachte manier in hun lijfje te komen. Je helpt ze hun eigen lijf als bescherming te gaan ervaren. Dit kan alleen maar met zachte en bewuste handelingen die soms heel natuurlijk voelen maar die we misschien in de loop van de jaren afgeleerd hebben. Een zachte landing voelt heel natuurlijk en als je dit goed uitvoert zal niet alleen jouw kindje fijner in zijn lijf aanwezig zijn, maar ook jij als ouder zal meer verbinding voelen en meer rust ervaren in de opvoeding.

In hun lijf komen
In je lijf komen wordt ook wel eens aarding of gronding genoemd. Het is belangrijk dat kinderen leren in hun lijf te komen. Ze gaan door heel veel ontwikkelingsfases heen. Van nature kunnen ze daar heel goed doorheen komen op eigen kracht maar deze kan ook verstoord raken door invloeden van buitenaf omdat kinderen altijd in verbinding zijn. Kinderen in contact brengen met hun eigen lijf maakt hun sterker en weerbaarder tegen de wereld en alles wat van buitenaf komt. Hier bewuster mee leren omgaan helpt kinderen bewuste stappen te zetten en zichzelf herstellen als ze even uit balans zijn. Ze zullen hier hun hele leven profijt van hebben.

Omgaan met uitdagingen
Of het nu een scheiding is of omgaan met prikkels uit de omgeving van het kind, ieder kind is anders en kan soms wel wat hulp gebruiken. Leren omgaan met de uitdagingen die bij het leven komen kijken valt niet altijd mee en ouders weten ook niet altijd de oplossingen. Soms zijn er heel veel emoties en zie je het allemaal even niet meer. Samen kun je leren hier positief doorheen te komen en kracht te halen uit elke moeilijke situatie.

Verbinding met ouders
De verbinding met ouders en omgeving is hoe het kind leert verbinden op latere leeftijd. Ouders zijn daar hun eerste voorbeeld in. We kunnen als ouders veel wijsheid meegeven en hun het goede voorbeeld geven en daarin kun je je als ouder zo ver ontwikkelen als je zelf wilt. Het is een natuurlijk proces dat ouders zich daarin blijven ontwikkelen. De ene ouder doet dit wat meer dan de ander en de een leert via boeken en de ander leert van levenservaring. Hoe je het doet maakt niet uit. Als je als ouder verder ontwikkelt en verder groeit, zul je dit gelijk terugzien bij jouw kind. Je ziet jouw kind ook groeien en zich vrijer en ruimer voelen. Bewuster omgaan met deze verbinding zal inzicht geven en wijsheid geven die van binnen uit komt.         
  Doe mee met het holistische mamacafé!   Kom je online met ons praten in onze facebookgroep?   Hoog sensitieve kinderen, hoe ga je er mee om? Holistische gezondheid wat is dat?    
            
         

V


Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
   

  Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk