vRAGEN OF consult    VRIJWILLIGER WORDEN     DEELNEMERS   BLOGS    CONTACT       
                                                                                                 HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS     mEEDOEN      DE DROOM      AGENDA       
  
  
Holistische gezondheid

Holistische familiehuis 11-10-2019

Holistische gezondheid is wat anders dan alternatieve geneeswijze. Bij holistisch gezondheid ga je er van uit dat het lichaam pas in balans is als lichaam, geest en ziel in balans is. Bij veel vormen van alternatieve en reguliere geneeswijze wordt een methode toegepast. Deze is niet altijd holistisch.

Meer lezen>
Interview met Diana Annegarn over energetische therapie voor gezinnen: "Soms kom je gewoon samen in een negatieve spiraal en wil je weten wat er onder water tussen jullie speelt."

Diana Annegarn is al jaren werkzaam met ouders, kinderen en professionals. Zij ontdekte in 2001 dat er behoefte was voor ouders om bewuster met zichzelf, kinderen en opvoeding bezig te zijn. Nu vele jaren later is het allemaal anders.


Meer lezen>
Interview met homeopathisch arts Wilma Stoof: “De zin van ziek zijn blijft mij boeien.”


Het holistische familiehuis: Het was in Frankrijk toen mijn man een hele heftige aanval van hooikoorts kreeg. De camping waar wij stonden was omgeven door hoog gras. Omdat wij weten dat hij hooikoorts heeft en dit meestal niet zo heftig is, gingen we er van uit dat het wel leefbaar zou zijn. Maar niets was minder waar. Het was tot nu toe de meest heftige ervaring ooit en daarom gingen we toch maar naar een huisarts in Frankrijk.

Meer lezen>
 

Steeds meer mensen leven bewuster, maar hoe blijf je bij jezelf in een dolhof van informatie over gezondheid? 4 tips voor een zelfstandig denkend mens te worden en zijn.

Holistisch familiehuis 10-10-2019

We gaan steeds meer alles wat we horen en weten in twijfel brengen en we leren steeds meer zelfstandiger te denken. Dit proces is een grote verandering wat op dit plaatsvindt en wat er voor zorgt dat mensen steeds zelfstandiger worden.


Meer lezen>Interview met Jacqueline Verbeek "Ieder hooggevoelig persoon is weer anders."

We leven in een maatschappij waar veel met het verstand gedaan wordt. Er wordt veel op ratio vertrouwd en op feiten en kennis van buiten af. Dat is op zich prima maar er zijn ook grote groepen mensen die niet vanuit ratio werken en waarbij hun innerlijke wereld heel gevoelig, creatief en fantasievol is.

LEES MEER>>Interview Esmee Van Twillert-van der Veen “Het gesprek met je kinderen of met je gezin over gezonde voeding is heel belangrijk, want dat is ook weer voor later.”


Na mijn zwangerschap moest ik herstellen en ik vond dat tegenvallen. Dat was niet zo maar even gebeurt. Ik heb toen hulp gezocht bij een acupuncturist in Harderwijk die mij hielp mijn hele gestel weer in balans te krijgen. Mijn darmen waren helemaal van slag af en ik moest opnieuw leren omgaan met voeding.


Meer lezen>
 

Interview Nora de Vos
“Ik word blij van de natuur. Ik krijg er energie van en daarom wil ik dit met anderen delen.”

Een belangrijk deel van het holistische familiehuis is de verbinding met de natuur. De natuur is een belangrijk onderdeel van ons welzijn en gezondheid.

Meer lezen>
Interview met Inez Revet over Bach bloesems: “Je hebt honger en je neemt een appel en je hebt angst dan neem je Mimulus.”
(Dr. E. Bach)

Bach bloesems heb je vast wel eens in de natuurwinkel zien liggen. De meesten kennen de Rescue druppels en spray wel van de Bach bloesems. Het wordt vaak gebruikt bij kinderen die in een spannende en angstige periode zitten, zoals bij een examen. Er zijn nog meer bloesems (38), die je op elk moment kunt gebruiken.

Meer lezen>
Interview met Shyanne Nagtegaal: “Mijn wens is bij te dragen aan een burnout vrije generatie en ook de generatie daarna.”


Als kind deed ik altijd braaf wat er van mij verwacht werd. Dat had ik geleerd. Ik wist niet dat ik daardoor niet gelukkig zou worden. Ik wist ook niet dat echt geluk afhankelijk is van de keuzes die ik voor mijzelf maak om gelukkig te zijn en hoe ik omga met de tegenslag waar je soms als mens doorheen moet. Het gevolg was een burnout op mijn 21ste.

Meer lezen>

 


       
             Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
  
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk