vRAGEN OF consult    VRIJWILLIGER WORDEN     DEELNEMERS   BLOGS    CONTACT     
                                                                                                 HET HOLISTISCHE FAMILIEHUIS     mEEDOEN      DE DROOM      AGENDA       
  
  
 
In de klas bij juf Ankie: Luisteren naar je buik
Ankie Boeve 10-10-2019

Nu ik langer werk als juf in het reguliere onderwijs valt me steeds meer op hoe kinderen murw worden in de klas. Kinderen verliezen daardoor het vermogen om naar hun eigen innerlijke kind te luisteren, omdat er veel informatie van buitenaf op hun afkomt.

Meer lezen>
In de klas bij juf Ankie: Rutger vindt Dinsdag een rotdag omdat hij zoveel 'moet'.
Ankie Boeve 4-7-2019

Kinderen moeten soms heel veel. Dat betekent veel informatie die ze ook weer moeten verwerken. Dit noemen we ook wel prikkels. Het ene kind is hier gevoeliger voor dan de ander. En het ene kind pakt meer op dan de ander.

Meer lezen>In de klas bij Juf Ankie: "Luisteren of laten luisteren? That’s the question."

Als tijdelijke leerkracht kom ik op heel veel verschillende scholen en in heel veel verschillende groepen. Het opvallende is  bovenstaande situatie een aantal gemeenschappelijke kenmerken heeft:

- Het leerkrachten team is vaak murw door de werkdruk, de kinderen, klassenmanagement e.d., en werkt zich een slag in de rondte.


Meer lezen>
 

In de klas bij Juf Ankie: Bas zijn oom gaat dood, maar wordt opgevrolijkt door een spontane opmerking van zijn klasgenootje
Ankie Boeve 12-9-2019

Iedereen krijgt wel eens met overlijden te maken. We willen kinderen hier bij betrekken zodat ze kunnen leren over leven en dood. Maar de beleving van dood gaan bij kinderen is anders dan bij volwassenen.


LEES MEER>
In de klas van Juf Ankie: de stem van de toekomst; kinderen aan het woord
Ankie Boeve 10-10-2019

‘Juf! Je mag niet weggaan!” Samira stort zich huilend in mijn armen. Het ontroert me dat haar verdriet zo voelbaar is, zo echt.

Andere kinderen vallen haar bij. ‘Je bent de liefste juf! Het schooljaar is nog lang niet voorbij! Waarom moet je weggaan?” Als een heilige hef ik mijn armen omhoog en de groep is direct stil. Samira wrijft haar tranen weg en gaat op haar plaats zitten.

Meer lezen>


In de klas bij juf Ankie: Hordeloop naar het toilet.

Als nieuwbakken kleuterjuf zit ik in de klas en kijk naar de kinderen. De zogenaamde ‘werkles’ is van start gegaan. Op deze school betekent dat dat kinderen zelf gaan kiezen wat ze gaan doen, binnen de opdrachten die de leerkracht voor ze heeft klaargehangen op het kiesbord. Er zijn kinderen in de poppenhoek aan het spelen, enkelen spelen met puzzels, en er spelen kinderen met de lego, ed.

Meer lezen>
 

Natuurlijk leren

Nora de Vos 3-10-2019

Een kind leert door te spelen. Tijdens het spelen is een kind druk bezig om zich dingen eigen te maken, te leren. Daarom is spelen voor kinderen heel belangrijk.

Meer lezen>Interview met Conny Marree over 'ik leer anders'

Conny werkt graag met hoog gevoelige middelbare scholieren en heeft zich op verschillende vlakken gespecialiseerd om deze jongeren te kunnen helpen op school. Veel kinderen hebben moeite met het systeem en wie niet mee komt met het systeem valt al snel af.

Meer lezen>In de klas van juf Ankie: "Wennen aan de warmte."

Ons klimaat verandert. Zomers met temperaturen tussen de 30 en 33 graden zijn allang geen uitzondering meer.
Ik heb een hekel aan die warme, plakkerige dagen, en ben helemaal geen zomermens. Mijn handen en voeten zwellen bij warmte op alsof ik een ballon ben, en mijn lichaam vertoont mankementen alsof ik al hoogbejaard ben.
Nee, regen, wind en een graadje of 15; dat vind ik fijn!
Op school denkt mijn directeur er heel anders over! Lees maar!


Meer lezen>
 

       
             Diclamer
Privacy verklaring
Contact
Voorwaarde
Meedoen
 
Het holistiche familiehuis
info@hetholistischefamiliehuis.nl
www.hetholistischefamiliehuis.nl
Harderwijk